U toku prijave takmičara za festival "Glas anđela - fondacija Tijana Jurić"

U toku prijave takmičara za festival "Glas anđela - fondacija Tijana Jurić"

Festival etno muzike "Glas anđela - Tijana Jurić",  ove godine se održava 29. i 30. juna u Bajmoku.

Festival je organizovan u sećanje na tragično preminulu Tijanu Jurić, devojčicu koja je plenila svojim anđeoskim glasom, a sa željom da se očuvaju tradicionalne vrednosti i da se mladima pruži prilika da pokažu svoj talenat i pevačke sposobnosti kroz interpretacije izvornih pesama. Slogan festivala je "kulturom protiv nasilja".

Organizator festivala je Fondacija "Tijana Jurić",  koja pozva mlade talente da se prijave na audiciju i predstave se širem auditorijumu svojim glasom.

 Četvrtu godinu zaredom kroz pesmu talentovane dece šaljemo važnu poruku – kulturom protiv nasilja. Festival je još jedan vid borbe Fondacije Tijana Jurić, da se mladi sklone sa ulica, klone opasnosti i da se bave istinskim vrednostima kakva je etno muzika - rekao je Igor Jurić.

Žiri će kroz audiciju izabrati desetoro najboljih koji će se glavne festivalske večeri, 30. juna, nadmetati za glavnu nagradu – „Glas anđela“. Takmičare će pred stručnim žirijem i publikom pratiti orkestar Radio televizije Vojvodine pod vođstvom Miće Jankovića.

Rok za prijave je 15. maj. Audicije će biti održane gradov od 15 do 31. maja. Organizator je pripremio i vredne nagrade za takmičare. Zvanično najbolji "glas anđela", 4. sezone, biće stipendiran u tekućoj školskoj godini.  Više informacija oko uslova i prijavljivanja možete pronaći na sajtu Fondacije "Tijana Jurić".

 

Ostavite komentar

Proverite da li ste uneli ( * ) tražene informacije gde je naznačeno. HTML kod nije dozvoljen.

Povratak na vrh