Bačka Topola: Otvorena Fudbalska akademija!

Bačka Topola: Otvorena Fudbalska akademija!

Bačka Topola – Fudbalska akademija je svečano otvorena. Ceremoniji je prisustvovao i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je došao sa šalom lokalnog kluba TSC oko vrata i dobio aplauz prisutnih.

Najsavremenija akademija sa centralnim stadionom, četiri pomoćna terena i sobama za smeštaj igrača izgrađena je donacijom Fudbalskog saveza Mađarske od 9,5 miliona evra. Svečano su je otvorili Orban i predsednik TSC-a Janoš Žemberi.

„Velika mi je čast što sam ovde s vama, hvala predstavnicima sportskog života u Srbiji što su s nama i mladim selekcijama, posebno Janošu Žemberiju i Ištvanu Pastoru, kao i svima koji su učestvovali u izgradnji Akademije„, rekao je Orban.

Predsednik TSC Janoš Žemberi izjavio je da je ponosan što je klub na čijem je čelu dobio novi Sportski centar. Rekao je da se nada da će se klubu TSV priključiti što više dece. Za to je potrebna dobra infrastruktura. Zbog toga ovaj objekat ima ne samo sportski nego i društveni značaj, jer fudbal spaja ljude.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, konzul Janoš Babić, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i drugi.

Na svečanosti je bila i delegacija FS Mađarske, kao i FS Srbije u kojoj su bili počasni predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Nenad Bjeković i sportski direktor Darko Kovačević.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar

Proverite da li ste uneli ( * ) tražene informacije gde je naznačeno. HTML kod nije dozvoljen.

Povratak na vrh