Odbojkaški turnir "Memorijal velikana" od petka do nedelje na Spensu

Odbojkaški turnir "Memorijal velikana" od petka do nedelje na Spensu

U Maloj sali Spensa u petak 13. septembra počinje "Memorijal velikana", međunarodni odbojkaški turnir koji se u Novom Sadu organizuje osmu godinu za redom i koji je do nedavno nosio ime "Memorijal Žarka Petrovića".

Turnir je promenio ime jer je u međuvremenu preminuo Radovan Dabić, još jedna legenda OK Vojvodina, pa se on sada igra u čast oba velika asa novosadskog kluba.

U tri dana snage će odmeriti grčki PAOK, slovenački Volej i Kamnik i domaća Vojvodina. Igraće se po sistemu svako sa svakim, te će konačna tabela dati i pobednika turnira.

Osim najuspešnijeg igrača, biraće se i najbolji srednji bloker u čast Žarka Petrovića, kao i najbolji primač u čast Radovana Dabića.

Kako je rekao sportski direktor Voše Slobodan Boškan, turnir će biti izuzetno kvalitetan jer su u pitanju vrhunski klubovi.

- Mislim da će ovo biti prava prilika za nas da igrajući sa jakim ekipama vidimo gde smo, koliko smo napredovali, šta još treba menjati i popraviti. Biće, u svakom slučaju, ovo dobra provera, lep turnir, a nadamo se da će publika doći u što većem broju da nas podrži - rekao je Boškan.

Prvi meč na programu je u petak od 17h, a sastaju se PAOK i Kamnik, da bi od 20h publika mogla da gleda meč između Vojvodine i Voleja. Ulaz u salu je slobodan.

Autor: OK Vojvodina
Foto 021

Ostavite komentar

Proverite da li ste uneli ( * ) tražene informacije gde je naznačeno. HTML kod nije dozvoljen.

Povratak na vrh