U JGSP "Novi Sad" u 2018. ostvaren gubitak od skoro 190 miliona dinara

U JGSP "Novi Sad" u 2018. ostvaren gubitak od skoro 190 miliona dinara

Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" je, prema sopstvenim procenama, od januara do oktobra 2018. godine zaradilo više od 2,9 milijarde dinara, što je oko 12 odsto manje nego što je programom poslovanja za tu godinu bilo planirano jer je prevezeno manje putnika od planiranog broja.

Kako prenosi "Dnevnik", od prevoza putnika JGSP "Novi Sad" je inkasiralo oko 1,95 milijardi dinara, a od izrade karata oko 36 miliona. U programu poslovanja tog gradskog preduzeća za 2019. navodi se da je, prema proceni, 2018. godine to preduzeće završilo s gubitkom od blizu 190 miliona dinara. U toku godine prevezeno je više od 82 miliona putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, što je takođe manje u odnosu na planirano, ali i u odnosu na 2017. godinu, piše novosadski dnevni list. 

Za 2019. godinu planirane su investicije od oko 432 miliona dinara, bez PDV-a, i to za kupovinu osam novih midi autobusa s pogonom na prirodni gas, odnosno metan, rekarosiranje autobusa, nabavku opreme i uređaja, sistem elektronske naplate i građevinske radove.

- Preduzeće trenutno raspolaže s 268 autobusa, i to: 191 solo, 72 zglobna i pet autobusa manjeg kapaciteta. Zbog starosti i lošeg stanja karoserija i šasija, u 2019. godini biće neophodno da se određeni broj vozila rashoduje. Tačan broj vozila za rashod kao i dinamika rashoda biće direktno uslovljeni nabavkom novih autobusa – navodi se u Programu poslovanja tog preduzeća za ovu godinu, a prenosi ''Dnevnik''.

Ostavite komentar

Proverite da li ste uneli ( * ) tražene informacije gde je naznačeno. HTML kod nije dozvoljen.

Povratak na vrh