Godinu i po dana od dvostrukog ubistva ispred "Moje kafanice" i dalje bez optužnice

Godinu i po dana od dvostrukog ubistva ispred "Moje kafanice" i dalje bez optužnice

Još uvek nije odlučeno o optužnici povodom dvostrukog ubistva ispred "Moje kafanice" prekoputa Spensa, jer je predmet i dalje na odlučivanju pred vanraspravnim većem Višeg suda.

 

Optužnicu protiv radnika obezbeđenja lokala Stevana Josića (34), poznatijeg kao Sima Strahota, koji se tereti da je 21. decembra 2016. godine u tuči ispred "Moje kafanice" ubio dvojicu mladića, decembra prošle godine oborio je novosadski Apelacioni sud, vrativši je Višem sudu na ponovno odlučivanje. Tako ni godinu i po nakon dvostrukog ubistva optužnica protiv osumnjičenog za teško ubistvo bivšeg vođe navijača Dragana Jovanovića Gidre i pilota Darija Roklicera nije postala pravosnažna.
 
Inače, optužni akt je podignut u junu prošle godine protiv Stevana Josića, kao i protiv još nekoliko osoba, međutim, dvoje od optuženih se žalilo na to.
 
Josiću se pripisuje da je ispred pomenutog lokala, prekoputa Spensa, ubio sugrađane Dragana Jovanovića Gidru (26) i pilota Darija Roklicera (29). Optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića, zvanog Kimi (32), kome se stavlja na teret da je pomogao Josiću posle počinjenog krivičnog dela. Knežević se tereti i za nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija.
 
U ovom slučaju tereti se još pet osoba, među kojima i Vladimir Kezmić, policajac koji je radio u obezbeđenju lokala.
 
Ubistvu koje se dogodilo ispred lokala pri samom kraju noćnog provoda prethodila je tuča započeta u kafani u kojoj je Gidra učestvovao. U tuči je učestvovalo više ljudi iz Gidrinog društva, ali i više radnika obezbeđenja lokala.
 
Gidra je novosadskoj javnosti bio poznat kao problematični vođa jedne frakcije navijača Vojvodine.
Autor: 021.rs, Dnevnik
 

Ostavite komentar

Proverite da li ste uneli ( * ) tražene informacije gde je naznačeno. HTML kod nije dozvoljen.

Povratak na vrh