Sud oborio optužnicu protiv Sime Strahote za ubistvo ispred "Moje kafanice"

Sud oborio optužnicu protiv Sime Strahote za ubistvo ispred "Moje kafanice"
Ni tačno godina dana nakon dvostrukog ubistva koje se 21. decembra prošle godine dogodilo ispred lokala "Moja kafanica", optužnica protiv osumnjičenog za teško ubistvo bivšeg navijača Dragana Jovanovića Gidre i pilota Darija Roklicera nije postala pravosnažna.
Kako saznaje list Blic, pre samo nekoliko dana optužnicu Višeg suda u Novom Sadu protiv Steve Josića, poznatijeg kao Sima Strahota, radnika obezbeđenja lokala, koji se tereti da je ubio dvojicu momaka u tuči, oborio je Apelacioni sud, vrativši je Višem sudu na ponovno odlučivanje.
 
Od početka procesa Sima Strahota je u pritvoru. Optužnicom su obuhvaćeni i Miroslav Knežić (zvani Kimi), koji je pre hapšenja pokušao da sakrije Josića, a kod kojeg je prilikom hapšenja nađeno i nelegalno oružje. On se tereti za pomoć osumnjičenom nakon krivičnog dela i za nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija. U ovom slučaju još nepravosnažnom optužnicom zbog učestvovanja u tuči tereti se još pet osoba, među kojima i Vladimir Kezmić, policajac koji je radio u obezbeđenju lokala.
 
Na optužnicu koju je podiglo Više javno tužilaštvo još letos žalilo se četvoro optuženih, među kojima i Josić.
 
Ubistvu koje se dogodilo ispred lokala pri samom kraju noćnog provoda prethodila je tuča započeta u kafani u kojoj je Gidra učestvovao. U tuči je učestvovalo više ljudi iz Gidrinog društva, ali i više radnika obezbeđenja lokala.
 
Gidra je novosadskoj javnosti bio poznat kao problematični vođa jedne frakcije navijača Vojvodine.
.
 
Izvor: Portal 021

Ostavite komentar

Proverite da li ste uneli ( * ) tražene informacije gde je naznačeno. HTML kod nije dozvoljen.

Povratak na vrh