Početak Gradske vesti 12. Sačijada u Novoj Gajdobri: Poziv takmičarima za učešće

12. Sačijada u Novoj Gajdobri: Poziv takmičarima za učešće

50
0

SAČ FEST, tradicionalna manifestacija koja slavi umetnost pripreme jagnjetine pod sačem, najavljuje svoje godišnje takmičenje koje će se održati 19. maja u centru Nove Gajdobre. Ova manifestacija, koja je nedavno osvojila prestižni sertifikat „Najbolje iz Vojvodine„,koji dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam koji ujedno i podržava ovu manifestaciju. Sač Fest je do sada privukla pažnju 86 ekipa iz različitih zemalja, uključujući Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju.

Prijave za učešće još uvek su otvorene i traju do 30. aprila. Sve potrebne informacije mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona 065/2762-095 (Stefan) i 064/299-42-43 (Rašo).

Događaj počinje okupljanjem učesnika između 09:00 i 10:00 časova, dok je zvaničan početak pripreme jagnjetine pod sačem zakazan za 12:00 časova. Proglašenje pobednika očekuje se u 17:00 časova. Za najbolje su pripremljene vredne nagrade, medalje i pehari.

Jedan od neizostavnih elemenata Sač festa je i humanitarni aspekt. Pitka pripremljena u velikom saču biće dostupna za sve učesnike i posetioce, a sav prihod od prodaje će biti doniran u humanitarne svrhe.

Pored takmičenja, posetioci će moći uživati u kulturno-umetničkom programu koji će izvoditi KUD „Jovan Dučić“ i đaci OŠ „Aleksa Šantić“.

Sač fest već godinama slovi kao jedan od najbolje organizovanih i najposećenijih događaja na teritoriji opštine Bačka Palanka, a brojna priznanja koja je do sada dobio samo potvrđuju tu činjenicu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here