Početak Gradske vesti 14. “Čvarak” fest otvoren u Kaću

14. “Čvarak” fest otvoren u Kaću

58
0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je otvaranju manifestacije „Čvarak fest“ u Kaću, koja se ove godine održava po 14. put u organizaciji Udruženja građana „Katu“.

„Nakon jučerašnje ‘Kupusijade’ u Futogu, danas smo u Kaću na 14. po redu tradicionalnom ‘Čvarak festu’ koji u centar pažnje stavlja jedan od najpoznatijih vojvođanskih brendova – čvarak, a priliku da izlože razne domaće proizvode imaju izlagači iz cele Srbije i regiona. Drago mi je da vidim da ova manifestacija živi i raste, da je prepoznatljiva i u regionu i da iz godine u godinu privlači sve više turista i gurmana željnih dobre hrane, tradicije i prijateljske atmosfere. Mislim da je postavljen domaći zadatak za narednu godinu, a to je još bolje, brojnije i kvalitetnije takmičenje i manifestacija“, izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Gradonačelnik Đurić je istakao da ni loši vremenski uslovi nisu uspeli da pokvare dobru atmosferu i dodao da će Grad Novi Sad stajati iza događaja koji neguju i promovišu nasleđe, kulturu i tradiciju, čestitajući Mjesnoj zajednici koja je i ovaj put bila na visini zadatka i odlično organizovala „Čvarak fest“, a takmičarima poručio da pokažu svoje umeće u punom sjaju.

Otvranju 14. „Čvarak festa“ prisustvovala je i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić koja je izjavila da ni jaka kiša nije pokvarila dobro raspoloženje i druženje na „Čvarak festu“ u Kaću i istakla da treba da budemo ponosni na običaje, tradiciju i kulturu.

Kać ovu manifestaciju neguje na ponos svih Novosađana, a čvarci su jedan od najvećih specijaliteta srpske kuhinje koji je nadaleko poznat. Ove godine je prijavljeno je 38 ekipa za nadmetanje u pravljenju najboljih čvaraka, od kojih je nekoliko iz regiona, dok je prisutno 82 izlagača sa domaćim proizvodima iz cele Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here