Početak Gradske vesti 17. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – „KONTEH“: Gradonačelnik Novog Sada...

17. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – „KONTEH“: Gradonačelnik Novog Sada podržava inicijativu za povezivanje studenata i kompanija

5
0

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac prisustvovao je konferenciji za novinare u Gradskoj kući, na kojoj je najavljen 17. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – „KONTEH“, u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LS). Prema izjavi Crnobarca, Grad podržava „KONTEH“ kao platformu koja pruža mladima mogućnost uspostavljanja kontakta sa uspešnim kompanijama, često rezultirajući zaposlenjem.

Ove godine, Sajam obuhvata dva segmenta – „Akademske dane“, koji će se održavati u Naučno-tehnološkom parku od 6. do 9. marta, i Sajam kompanija koji će biti na Fakultetu tehničkih nauka 13. i 14. marta.

Crnobarac naglašava podršku Grada Novog Sada kroz mere zapošljavanja, prakse i obuke za deficitarna zanimanja. Ističe i značaj Novog Sada kao centra informaciono-komunikacionih tehnologija, te podršku razvoju mladih, stručnih kadrova.

Direktor Sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric, Dragoljub Damjanović, ističe da kompanija trenutno ima 150 otvorenih radnih mesta za diplomce.

Organizatorka Sajma, Anja Marinković, najavljuje učešće 30 kompanija iz različitih tehničkih oblasti, kao i bogat akademski program namenjen usavršavanju studenata.

Više informacija o Sajmu može se pronaći na sajtu https://www.konteh.org/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here