Početak objektiv24 18.Interfest sledećeg vikenda u Novom Sadu

18.Interfest sledećeg vikenda u Novom Sadu

275
0

 

Najveći vinski događaj u regionu, i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu pre i posle korone, Međunarodni festival vina Interfest održaće se od 1. do 3. jula na Trgu slobode.

U godini punoletstva Festivala, izuzetno teške za sve nas, život se polako vraća u svoje tokove, a proizvođači vina izvesno će nam ukazati na najkvalitetnija vina koja su uprkos svemu, brižno odnegovali.

Više od 80 učesnika, među kojima i najuspešniji srpski vinari čija su vina osvojila odlične ocene na nedavnom Velikom ocenjivanju vina Srbije, ali i najsjajnija odličja na BIWC (The Balkans International Wine Competition), ponudiće najbolje publici ovogodišnjeg Interfesta. Svoja vina predstaviće i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH. Osim vinske ponude, posetioci će biti u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere.

Ne treba posebno naglašavati da vas na ovom Festivalu, uz lepa vina, očekuje i interesantna gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a pored toga mogu se probati najlepši vojvođanski kolači, med i peciva.

Poznato je da publika koja redovno dolazi na Interfest, voli i zvuke dobre muzike koja će i ove godine upotpuniti prijatni ambijent Trga slobode.

Radno vreme Festivala je od 19-24h. Ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.

Organizatori se obavezuju da će tokom manifestacije biti primenjene sve preporučene antikovid mere. Između ostalog, biće obezbeđen razmak između izlagača, kao i dovoljno prostora, kako bi posetioci bili dodatno zaštićeni.

Festival se ubraja u nekoliko najznačajnijih događaja u Vojvodini i posebno Novom Sadu, te svake godine ima podršku Grada Novog Sada, zbog doprinosa privredno-turističkom razvoju, sa posebnim akcentom na promovisanje i podizanje vinske kulture, ali i održavanju međunarodnih privrednih odnosa iz oblasti proizvodnje i promocije vina.

Dobro nam došli, poručuju iz organizacije.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here