Početak Gradske vesti Predsednik Vučić najavljuje ključne sporazume na susretu “Zapadni Balkan i EU” u...

Predsednik Vučić najavljuje ključne sporazume na susretu “Zapadni Balkan i EU” u Skoplju

6
0

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, aktivno učestvuje na susretu „Zapadni Balkan i EU“ i sastanku lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan, koji se održava u Skoplju, Republici Severnoj Makedoniji. U uključenju uživo na televiziji, predsednik je srdačno pozdravio domaćine i izrazio zahvalnost na gostoprimstvu.

Vučić je naglasio značaj sastanaka održanih prethodne večeri, ističući dve ključne teme – učešće u zajedničkom evropskom tržištu i otvaranje zelenih linija za slobodan protok kamiona preko granica EU. Cilj ovih inicijativa je jačanje trgovine i industrije regiona, uz smanjenje operativnih troškova.

Važna vest jeste da ćemo u narednim danima potpisati dva protokola. Prvi se odnosi na početak primene sporazuma o slobodnom pristupu tržištu radne snage u Tirani, Beogradu i Skoplju od 1. marta. Drugi deo se odnosi na Plan rasta, o kojem smo detaljno razgovarali sinoć„, izjavio je Vučić.

Predsednik je istakao da je Beograd već predstavio svoj Plan rasta za naredne tri godine, te da će uložiti napore kako bi ispunio uslove i reforme neophodne za pristup sredstvima iz pomenutog plana. Vučić je takođe naglasio značaj fokusa na ekonomska, a ne politička pitanja, što predstavlja novi pristup u regionalnim susretima.

Program događaja započinje panel diskusijom lidera nešto pre 10 časova, nakon čega će uslediti plenarni sastanak s predstavnicima međunarodnih organizacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here