29. Novosadski maraton u nedelju

 

29. Novosadski maraton biće održan u nedelju od 10 časova

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović obratila se medijima ovim povodom:

“Tradicionalno, početkom jeseni pripremamo se za Novosadski maraton, jedne od najstarijih takmičarsko sportsko-rekreativnih manifestacija u gradu. Ustaljena praksa je da maratonu prethode sastanci radi organizacije Novosadskog maratona i institucije i ustanove koje učestvuju u tome daju ozbiljan doprinos održavanju ove manifestacije. Zato želim da im se zahvalim, jer bez njih ne bi bilo moguće organizovati maraton”, istakla je Marinković Radomirović.

Ona je dodala da Novi Sad ima dugu tradiciju maratonskih trka, jer se pored Novosadskog maratona, svako proleće održava i polumaraton.
“Grad je odavno prepoznao značaj ovih manifestacija i otuda podrška za njihovo održavanje. Prirodno je i očekuje se da lokalna politika zastupa promociju zdravog života i sporta, a posebno fizičke aktivnosti mladih”, podvukla je predsednica novosadske Skupštine.

Ona je pozvala Novosađanke i Novosađane da dođu i učestvuju na nekoj od trka Novosadskog maratona, ali i apelovala na vozače da imaju strpljenja što će pojedine ulice biti zatvorene za saobraćaj tokom maratona.

“Moramo imati na umu da se Novosadski maraton održava jednom godišnje i da tada treba pružiti učesnicima podršku i uslove da se takmiče”, zaključila je predsednica gradskog parlamenta.

Dimitrije Dolga iz Novosadskog maratona istakao je da se za neku od trka ovogodišnje manifestacije prijavilo više od 650 takmičara, što je, usled okolnosti zbog pandemije, odličan broj. On je kazao da će se voditi računa o distanci učesnika pre početka trka, kao i da je obezbeđeno dovoljno vode za svakog učesnika. Dolga se zahvalio gradu na podršci, rekavši da bi bez te podrške bilo nemoguće organizovati manifestaciju.

“U dogovoru sa saobraćajnom policijom odlučili smo da trasa maratona zauzima što manje saobraćajnica, kako bi što manje ulica bilo zatvoreno za saobraćaj”, predočio je Dolga.