450 miliona dinara za investicije i nova radna mesta u Vojvodini

Juče je predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović, dodelio ugovore u vrednosti od 450 miliona dinara predstavnicima 56 privrednih društava sa teritorije AP Vojvodine za nabavku nove opreme koja će biti ključna za realizaciju investicionih projekata.

Ova finansijska podrška predstavlja značajan korak u razvoju privrede na mikro nivou, omogućavajući unapređenje tehnoloških kapaciteta i povećanje produktivnosti. Ovaj potez Pokrajinske Vlade naglašava važnost preduzetnika i inovatora u procesu stvaranja vrednosti i razvoja društva.

Foto: Pokrajinska vlada

Između 56 dobitnika ovih podsticaja, 37 privrednih društava dobiće sredstva za nabavku klasične opreme, dok će 19 društava biti podržano za nabavku specijalizovane opreme koja će povećati konkurentnost na međunarodnom tržištu.

Ovaj korak je samo jedan u nizu inicijativa koje Pokrajinska Vlada preduzima kako bi podržala razvoj privrede na lokalnom i regionalnom nivou. Ohrabrujući podaci o rastu BDP-a i industrijske proizvodnje u poslednjem kvartalu godine ukazuju na pozitivan trend u srpskoj privredi.

U realizaciji ovih investicionih projekata, Pokrajinska Vlada će nastaviti da pruža podršku preduzetnicima i privrednicima u stvaranju novih radnih mesta i doprinosu ekonomskom rastu regije.