Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu od 30. novembra do 2. decembra

Na Novosadskom sajmu najavljen je 54. međunarodni sajam turizma, koji će se održati od 30. novembra do 2. decembra. Više od 240 izlagača iz zemlje i inostranstva prisustvovaće ovom događaju, prema saopštenju Novosadskog sajma.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, istakao je četiri ključne informacije o ovogodišnjem sajmu. Posebno je naglasio da će prvi dan biti posvećen promociji „Najbolje iz Vojvodine“, dok će drugi dan biti fokusiran na budućnost turizma u AP Vojvodini, uz učešće škola i fakulteta sa turističko-ugostiteljskim smerovima. Takođe, istakao je promociju zdravog načina života kroz ulično vežbanje. Poslednji dan, 2. decembar, označava „probus day“ – dan posvećen promociji vinara iz AP Vojvodine, uz očekivano učešće iz Crne Gore i Hrvatske.

Generalna konzulka Crne Gore u Srbiji, Nevenka Ćirović, izrazila je čast što će Crna Gora drugu godinu zaredom biti partner ovom sajmu, naglašavajući lakoću dolaska u Crnu Goru i povećanje avio-saobraćaja između Beograda i Podgorice, kao i Beograda i Tivta.

naglasila je da je ova godina jubilarna za njih, s obzirom na dve decenije postojanja. Posetioci će imati priliku da na njihovom štandu otkriju raznovrsnu ponudu Vojvodine.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada, Branislav Knežević, podržao je odluku da se ulaz na sajam ne naplaćuje, što će privući veći broj posetilaca. Takođe, izrazio je zadovoljstvo brojnim pratećim programima, posebno ističući važnost B2B sastanaka.

Leonid Babić, direktor Sektora za razvoj osiguranja Globos osiguranja, informisao je da turističke agencije zakonski moraju imati polise garancija putovanja, dok je za privatna lica ponuđen popust od 15% na putno zdravstveno osiguranje tokom trajanja Sajma turizma.

Ove godine na Sajmu turizma Novosadski sajam sarađuje sa Turističkom organizacijom Novog Sada, a uz brojne izlagače, biće organizovan i 33. zbor ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije. Sajam će raditi od 10 do 19 časova, a s obzirom na obeležavanje stogodišnjice postojanja Novosadskog sajma, ulaz će biti besplatan uz obaveznu registraciju.