Početak Gradske vesti Agrobiznis inkubator i proizvođači iz Srema predstavili se na sajmu “Agro Belgrade...

Agrobiznis inkubator i proizvođači iz Srema predstavili se na sajmu “Agro Belgrade 2024”

12
0

Na Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade 2024“, Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, čiji su osnivači Pokrajinska vlada i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, predstavio se zajedno sa proizvođačima iz Srema.

Na štandu Agrobiznis inkubatora, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnim poljoprivrednim proizvodima, a domaćini su bili potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica.

Potpredsednik Ćurčić naglasio je da je Agrobiznis inkubator osnovan s ciljem pružanja podrške malim proizvođačima kako bi unapredili svoju proizvodnju i ostvarili veći promet na tržištu. Takođe, istakao je da je u toku izrada studije koja će se baviti potrošačima i proizvođačima, koristeći informacije za unapređenje proizvoda i marketinških strategija.

Dekan Tica je istakao značaj sajma „Agro Belgrade“ za poljoprivredne proizvođače iz Srema, pohvalivši saradnju između Pokrajinske vlade, Poljoprivrednog fakulteta i Agencije za ruralni razvoj u stvaranju Agrobiznis inkubatora. Pozvao je male poljoprivredne proizvođače da se pridruže ovom projektu kako bi dobili dodatnu podršku.

Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica predstavio je više od 60 članica na sajmu, a projekat se ocenjuje kao uspešan poduhvat u pružanju podrške malim proizvođačima. Potpredsednik Ćurčić najavio je da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava male proizvođače kroz Agrobiznis inkubator, omogućavajući im učešće na drugim sajmovima.

Sajam „Agro Belgrade 2024“ pruža priliku lokalnim proizvođačima da predstave svoje proizvode, a Agrobiznis inkubator se ističe kao ključna podrška razvoju malih poljoprivrednih preduzeća na teritoriji Srema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here