Početak Gradske vesti Akcija ozelenjavanja Novog Sada: Mira Radenović Bojić predvodi obnovu zelenog fonda nakon...

Akcija ozelenjavanja Novog Sada: Mira Radenović Bojić predvodi obnovu zelenog fonda nakon nevremena

71
0

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, Mira Radenović Bojić, predvodila je danas akciju ozelenjavanja u Gradu Novom Sadu, deo projekta „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“. Akcija je osmišljena s ključnim ciljem obnavljanja zelenog fonda nakon devastacija uzrokovanih julskim nevremenom.

Govoreći pred prisutnima, Radenović Bojić istakla je da je preko 3000 starih stabala na teritoriji Grada oštećeno tokom letnjeg nevremena, najavljujući ambiciozan plan unapređenja zelenog fonda. Plan predviđa sadnju 6000 novih stabala u narednih pet godina, što će značajno doprineti oporavku zelenih površina.

U okviru današnje akcije, sadilo se 17 koprivića u Balzakovoj ulici, na granici Limana III i IV, i 11 koprivića u ulici Narodnog fronta. Planirano je da se u narednim danima posadi 114 stabala u stambenom bloku oivičenom ulicama Narodnog fronta, Šekspirovom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom. Time se postavlja osnova za povezivanje sa Limanskim parkom, gde je u prethodnom periodu već sprovedena akcija sadnje i sanacije zelenih površina.

Radenović Bojić obećava dodatne inicijative, uključujući sadnju po jednog koprivića u svakoj mesnoj zajednici, u saradnji s donatorima i društveno odgovornim kompanijama. Ovo jasno ilustruje angažovanost u ozbiljnom pristupu ozelenjavanju grada i poboljšanju zelenog fonda.

Akcija ozelenjavanja se sprovodi u saglasnosti s Planom rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027. Ovaj plan predstavlja celovit dokument s ciljem ne samo sanacije i rekonstrukcije oštećenih zelenih površina, već i unapređenja ekološke održivosti i kvaliteta života građana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here