Početak Gradske vesti Akcija povodom Svetskog dana dece obolele od raka

Akcija povodom Svetskog dana dece obolele od raka

199
0

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka organizuje akciju u kojoj možemo da pomognemo deci koja se bore za ozdravljenje. Akcija je pokrenuta povodom Svetskog dana dece obolele od raka, koji se obeležava u ponedeljak, 15. februara.

Za ovogodišnji 15. februar NURDOR je pripremio jedinstvene olovke, koje ne služe samo za pisanje, kaže Joland Korora iz tog Udruženja

To je olovka kojom se može pisati i koja u sebi sadrži seme nane, bosiljka ili lavande. Spakovana je u kartonski omotač – bookmarker na kojem se nalazi uputstvo za sadnju semena,” rekla je.

Akcija je nazvana “Zasadi život, budi heroj” i nosi četiri važne poruke.

Piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi život i uvek pomozi drugom, jer ne znaš kada će pomoć zatrebati tebi ”dodala je Korora.

Olovka košta 100 dinara. Prikupljen novac biće namenjen novoj Roditeljskoj kući u Beogradu koja će pružiti besplatan smeštaj i podršku svakoj porodici koja dolazi u Beograd zbog lečenja deteta obolelog od raka, kaže Joland Korora.

Na štandovima Nurdora, u ponedeljak, 15. februara, u Promenadi, u Bigu i u Merkatoru, posetioci će moći da kupe olovke, ali i ostale proizvode od čije prodaje će novac biti usmeren za izgradnju Roditeljske kuće koja bi ove godine trebalo da bude završena.”

U našoj zemlji godišnje u proseku oboli nešto više od 300 dece, a umre 50. Ta statistika nam govori da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka, a skoro svake nedelje jedno dete umre. Ohrabruje činjenica da je rak kod dece izlečiv ako se na vreme otkrije i leči.

Izvor: RTV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here