Početak Gradske vesti Akreditovana dva nova studijska programa na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače...

Akreditovana dva nova studijska programa na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“

14
0

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Branko Markoski, danas je uručio akreditacije za dva nova studijska programa direktoru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici, prof. dr Dejanu Savićeviću. Novi programi, Softversko inženjerstvo i Poslovna ekonomija, biće dostupni od naredne školske godine.

Ovi novi studijski programi otvaraju ukupno 100 novih mesta za buduće studente, sa 50 mesta za master strukovne vaspitače, 25 za softverski inženjering i 25 za poslovnu ekonomiju.

Prof. dr Markoski je naglasio značaj praćenja savremenih trendova tehničko-tehnološkog razvoja u kreiranju studijskih programa. On je istakao da studenti koji se obrazuju na Visokoj školi strukovnih studija „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici utiču na budući razvoj mladih generacija, te da je akreditacija novih programa važan korak ka tome. Novi programi dopunjuju već postojeće programe strukovnih studija za vaspitače predškolske dece i medicinske sestre/tehničare.

„Srem privlači velike investicije i otvaraju se nova radna mesta. Naš cilj je da omogućimo mladima da se obrazuju blizu svog mesta stanovanja i da pronađu poslove u svojoj sredini“, rekao je prof. dr Markoski.

Prof. dr Dejan Savićević je dodao da će dva nova studijska programa omogućiti dalji razvoj Visoke škole kroz implementaciju IT-a u logistici i saobraćaju. Istakao je važnost poštovanja tradicije visokog obrazovanja u Sremskoj Mitrovici, koja traje već 62 godine. Novi smerovi omogućiće obrazovanje za 100 novih studenata, od kojih će 50 biti na budžetu zahvaljujući podršci resornog sekretarijata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here