Alkaraz pružio podršku Novaku Đokoviću

Najbolji teniser sveta Španac Karlos Alkaraz podržao je Novaka Đokovića, rekavši da bi trebalo da mu se dopusti da igra na svakom turniru.

Španac je ponovo dospeo na vrh ATP liste, nakon što je osvojio masters u Indijan Velsu i preuzeo prvo mesto od Đokovića, koji ne može da igra na turnirima u SAD, jer nije dobio dozvolu da uđe u ovu zemlju.

Vidite, ja sam teniser, ali i veliki ljubitelj ovog sporta, tako da razumem da je veoma važno imati najboljeg na planeti na svim događajima. Niko ne želi da vidi velike tenisere kako propuštaju mečeve. Voleo bih da Đoković bude na svakom turniru, da delim svlačionicu sa njim, iskustva, učim od njega i redovno igram protiv njega“, rekao je Alkaraz.

On je zbog povrede bio primoran da propusti Australijan open.

Bilo je teško što nisam mogao da se takmičim u Melburnu, jer je to grend slem koji sam zaista želeo da igram i mislio sam da imam šanse da postanem šampion. Ono što se dogodilo me je navelo da shvatim da postoje stvari koje ne radim dobro, učim iz toga. Možete da provedete dva ili tri sata trenirajući, ali je isto tako važno da vodite računa o sebi van terena, da se odmorite, dobro jedete, uzimate zdrave suplemente, ne gubite rutinu“, dodao je Alkaraz.

Na mastersu u Majamiju, Alkaraz će imati priliku da brani titulu, ali ukoliko ne uspe, Novak Đoković se vraća na vrh ATP liste.