Amplituda Park Trambolina – skoči preko glave!

Ovog oktobra u Novom Sadu otvorena je „Amplituda“ – novi sportski i zabavni park sa trambolinama. Sličan format rekreacije i treninga popularan je širom sveta i konačno je stigao u Srbiju.

Šta je trambolina i šta je potrebno za nastavu
Tridesetih godina prošlog veka trambolina je izmišljena kao osiguranje za cirkuske umetnike, ali nakon 20 godina njihova popularnost je toliko narasla da su skokovi na trambolini postali poseban sport. 2000. godine, na Olimpijskim igrama u Sidneju, skokovi su prvi put uključeni u takmičarski program.

Da biste započeli vežbanje na trambolinima, ne trebaju vam nikakve posebne veštine ili skupa oprema. Dođite u “Amplitudu” – naši iskusni treneri objasniće vam osnovna pravila bezbednosti, sprovešće zagrevanje i trening može da počne. Ako se nikada pre niste bavili skakanjem, u nekoliko treninga naučićemo vas osnovnim vežbama, nakon čega, pod nadzorom trenera, možete početi vežbati složenije trikove, kao što su na primer salto napred i nazad.

Šta daju tramboline?
Pomažu da postanete jači i otporniji
Trambolina je jedinstveno sredstvo za treniranje mišića celog tela. Glavno opterećenje će se naravno rasporediti na noge i telo, ali već nakon prvog treninga osetićete efekat čak i na onim mišićima, o kojima niste bili svesni.

Pomažu da postanete izdržljiviji
Ako vam uobičajeni kardio treninzi u teretani brzo postanu dosadni, tramboline su ono što vam treba. Što se tiče potrošnje energije i koristi za telo, deset minuta aktivnih skokova može zameniti trčanje od pola sata. Istovremeno praktično nećete osetiti znakove umora kao kod redovnih treninga. Tokom treninga, efikasno ćete trenirati disajni sistem, srčani mišić i vestibularni aparat.

Pomažu da postanete brži
Tokom treninga na trambolinama razvija se koordinacija i reakcija. Naučićete kako pravilno koordinisati svoje telo: da padnete, da se dočekate nakon pada, razdelite udarno opterećenje kako se ne biste povredili

Fascinantna zabava
Pojačanje energije koje dobijamo prilikom skakanja na trambolini nastaje zahvaljujući aktivnoj proizvodnji adrenalina i endorfina – „hormona radosti“. Zato časovi vežbanja na trambolinama pomažu u oslobađanju od stresa i opuštanju. A ako dođete na trening sa porodicom ili sa prijateljima, obuka će biti odličan format za komunikaciju i zajedničko slobodno vreme.

Izvor: nsuzivo.rs