Početak Gradske vesti Apel poreskim obveznicima

Apel poreskim obveznicima

25
0

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada apeluje na poreske obveznike da izvrše uvid u stanje svojih obaveza po osnovu poreza na imovinu, u cilju izmirenja dospelih obaveza čime izbegavaju dalji obračun i naplatu kamate na neblagovremeno plaćene javne prihode, po stopi koja na današnji dan iznosi 16,00%.

Stanje na računu poreza na imovinu, fizička lica mogu dobiti na sledećim lokacijama: Info pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, u šalter sali Gradske poreske uprave na adresi Vojvođanskih brigada br. 24-26, na šalter mestu Gradske poreske uprave u prostorijama JKP „INFORMATIKA“ na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, upitom na mejl adresu gpu@novisad.rs i putem naloga na Portalu eUprava.

Poreske obveznike koji nisu u mogućnosti da servisiraju dospele obaveze, Gradska poreska uprava Grada Novog Sada poziva da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču mogućnost otplaćivanja utvrđenog duga na rate uz otpis kamate u visini od 50% sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, može se podneti lično na pisarnici Gradske poreske uprave Grada Novog Sada u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26, šalter mestu u prostorijama JKP „INFORMATIKA“ na Bulevaru Slobodana Jovanovića br. 15 ili putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs

Obrazac zahteva poreski obveznici mogu preuzeti sa internet prezentacije Gradske poreske uprave u delu Zahtevi, iznos takse broj uplatnog računa i poziv na broj nalaze se na poslednjoj strani zahteva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here