,,Balet džez Montreal / Igraj sa mnom“ u Srpskom narodnom pozorištu

U ponedeljak, 11. aprila, s početkom u 20 časova, na zadovoljstvo novosadske publike, predstava ,,Balet džez Montreal/Igraj sa mnom“ odigraće se na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

ideja: Louis Robitaille
dramaturgija, dizajn scene: Eric Jean
koreografija: Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa, Ihsan Rustem
muzička režija: Martin Léon
muzička koncepcija: Alexis Dumais
koncept scenografije i asesoara: Pierre-Étienne Locas
dizajn svetla, produkcija: Cédric Delorme-Bouchard, Simon Beetschen
video dizajn: Hub Studio – Gonzalo Soldi , Thomas Payette, Jeremy Fassio
dizajn zvuka: Guy Fortin
dizajn kostima: Philippe Dubuc
izrada kostima: Anne-Marie Veevaete
scenografska tehnička režija: Alexandre Brunet
saradnik scenske režije: Elsa Posnic

trajanje: 80’
premijera: 2017, Montreal

Sa odobrenjem Leonarda Koena, pod umetničkom direkcijom Luja Robiteja, i u snažnoj dramaturgiji Erika Žana, ovo je omaž slavnom pesniku i kantautoru, koji evocira životne cikluse kroz pet sezona, kako je opisano u Koenovoj muzici i pesmama. Tri međunarodno priznata koreografa bila su zadužena da osmisle pokret na muziku legendarnih pesama: Andonis Fonjadakis, Anabel Lopez Očoa i Ihsan Rustem. Njihov moćan i celovit koreografski svet, obasjava Koenov jedinstven rad i oživljava ga zahvaljujući 14 izuzetnih igrača trupe Balet Jazz Montreal. Okružen timom slavnih dizajnera, ,,Dance Me” kombinuje scenski, vizuelni, muzički, dramaturški i koreografski izraz, kako bi se odala počast najčuvenijem montrealskom ambasadoru. Za nezaboravnu predstavu, Balet Jazz Montreal ima ekskluzivna petogodišnja izvođačka prava.

Ukolikopropustite predstavu 11. aprila, već sledećeg dana, 12. aprila s početkom u 20 časova, moći ćete da uživate u lepoti džez baleta koji ova predstava donosi.

Više informacija: baletdžezmontreal

Novi Sad, 10. april 2022. godine