Početak Gradske vesti Banca Intesa odobrila subvencionisane poljoprivredne kredite

Banca Intesa odobrila subvencionisane poljoprivredne kredite

17
0

Banca Intesa u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sprovodi državni program subvencionisanog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje za 2023. godinu.

Krediti sa subvencijom kamate odobravaju se u dinarima, sa fiksnom kamatnom stopom do tri odsto godišnje i namenjeni su fizičkim licima – registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima, pravnim licima i zemljoradničkim zadrugama za nabavku obrtnih i osnovnih sredstava i investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Maksimalan iznos kredita iznosi 6 miliona dinara za fizička i 18 miliona dinara za pravna lica, uz rok otplate do 60 meseci u zavisnosti od namene i mogućnost korišćenja grejs perioda do 24 meseca, navodi se u saopštenju.

„Kao tradicionalni partner države u pružanju podrške razvoju sektora agrara, Banca Intesa i ove godine učestvuje u sprovođenju programa subvencionisanog kreditiranja poljoprivrednih proizvođača. Ovaj program čini veoma važan deo naše ponude i ukupne podrške koju pružamo klijentima, što potvrđuje i podatak da smo protekle godine odobrili 1,33 milijarde dinara subvencionisanih kredita, što nas stavlja u sam vrh tržišta u pogledu učešća u njegovoj realizaciji. Namera nam je da i ove godine budemo jedna od najaktivnijih banaka na ovom planu, obezbeđujući klijentima pristup izuzetno povoljnim uslovima finansiranja za očuvanje stabilnosti poslovanja i unapređenje proizvodnje“, izjavila je Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here