Basket spektakl u centru Novog Sada

Basketaši iz 10 zemalja sveta, muzičari i teren specijalno pravljen za ovu priliku, spremni su za sutrašnji turnir “Novi Sad Ultra Challenger”. Basket spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji FIBA-e i basket klubova “Novi Sad 3×3” i “Liman 3×3”, biće održan na Trgu Slobode od 24. do 25. maja.

    • U petak, 24. maja, kvalifikacije će trajati od 15 do 17 časova, a takmičenje će se nastaviti od 17:30 do 22 časa.
    • Subota je rezervisana za četvrtfinale koje će trajati od 18 do 19:30 časova i za pravu basket poslasticu koju ćemo gledati tokom polufinala i finala od 19:50 do 22 časa.

Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Internacionalni turnir u basketu 3×3 okupiće neke od najatraktivnijih ekipa sveta kao što su Novi Sad, Liman, Zemun i Vrbas iz Srbije, Gagarin i Sosnovy Bor iz Rusije, Princeton i NY Harlem iz Amerike, Delhi iz Indije, Lausanne iz Švajcarske, Prague iz Češke, Domžale iz Slovenije, Šakiai i Raseiniai iz Litvanije, Tallinn iz Estonije i Odessa iz Ukrajine. Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Meksiko Sitiju u julu ove godine.

Muzički program tokom oba dana predvodi novosadska organizacija “Cake Beats”, pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i Mikri i Struka.

U centru Novog Sada postavljen je izdignuti teren za basket na čije tribine staje 600 ljudi. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

Basket 3×3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3×3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa tih Olimpijskih igara. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3×3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – “Liman 3×3” i “Novi Sad 3×3” stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion sveta u basketu 3×3.

02,Objektiv24