Početak Sport Besplatne lopte podeljene budućim šampionima

Besplatne lopte podeljene budućim šampionima

91
0
besplatne lopte
Još jednu u nizu sjajnih akcija organizovao je juče Odbojkaški savez Novog Sada u cilju afirmacije ovog sporta i pomoći klubovima na teritoriji grada.

Na svečanosti koja je održana u amfiteatru SPC „Vojvodina“, preko 100 lopti podelio je ovaj granski savez 31 klubu za bolji trenažni proces,

Lopte su delili predsednik Đorđe Đurić, potpredsednik Aleksandar Pantić i sekretar Dragan Čučković, uz pomoć pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza.

Svaki klub dobio je po četiri lopte i iskreno se nadamo da će one stići u ruke budućih asova. Činjenica je da je 70 odsto više ženskih klubova na našem području, ali opet veći uspeh beleže muškarci pre svega zbog Vojvodine NS seme. Posle trijumfa naših kadetskih selekcija, koje su osvojile turnir u Italiji, sigurni smo da radimo dobar posao i da uskoro možemo da očekujemo i neki ženski kolektiv iz Novog Sada da se nađe u Superligi – izjavio je Đurić.

Sekretar Dragan Čučković rekao je da Savez planira u bliskoj budućnosti još neke akcije za pomoć klubovima.

Naša ideja je da podela lopti bude samo prvi korak, a predlog predsednika Đorđa Đurića i Upravnog odbora jeste da u dogledno vreme uručimo i rekvizite za rad na punktovima gde ima najviše dece. Manje dečaka u bazi je gorući problem ne samo u Novom Sadu, nego u čitavoj Srbiji. Međutim, za rešavanje toga moraju se uključiti savezi na svim nivoima. Ovom prilikom želimo da zahvalimo svima koji nas podržavaju i pomažu nam oko finansiranja projekata i takmičenja, to su pre svega Grad, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na čelu sa sekretarom Vladimirom Batezom. Tako će recimo biti pokriveni i troškovi učešća naših gradskih selekcija na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu, a na mladim odbojkašima i odbojkašicama je da rade, treniraju i da se trude da pobede – zaključio je Čučković.

Izvor Moj Novi Sad