Početak Gradske vesti Besplatni pregledi u Domu zdravlja i Kliničkom centru Vojvodine u nedelju

Besplatni pregledi u Domu zdravlja i Kliničkom centru Vojvodine u nedelju

36
0

Klinički centar Vojvodine i Dom zdravlja „Novi Sad“ pridružiće se akciji „Otvorena vrata“ Ministarstva zdravlja, pa će u nedelju, 22. septembra, organizovati besplatne preventivne preglede za građane.
U ovim institucijama građani će imati priliku da se pregledaju od 8 do 16 časova.

Kada je u pitanju DZ „Novi Sad“, preventivni pregledi se organizuju u objektu na Limanu IV, a tom prilikom, građani će moći da urade ultrazvučni pregled gornjeg abdomena (pre pregleda ne smeju da doručkuju niti da piju kafu), izmere visinu krvnog pritiska EKG-om i da urade analizu nivoa šećera u krvi.

U Domu zdravlja mole građane da analizu šećera krvi rade oni kod kojih nije dijagnostikovan dijabetes, upozoravajući ih da pre pregleda ne smeju da doručkuju, niti da piju kafu.

„Kako bismo uradili sve što smo planiraju, predlažemo građanima da se odluče za onaj pregled koji im je prioritet. Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani nemaju zdravstveno osiguranje i to u periodu od 8 do 10 časova, u objekat Liman IV, da bi dobili redni broj za pregled, kako ne bi dugo čekali“, dodaju u DZ „Novi Sad“.

U okviru akcije „Otvorena vrata“, u Kliničkom centru Vojvodine, od 8 do 16 časova, svi građani će moći da iz uzorka krvi provere tumor markere, da obave preventivne ORL preglede u Specijalističkoj Poliklinici.
Autor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here