Početak Gradske vesti Brnabić: Hrvatske pretnje Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu su licemerne

Brnabić: Hrvatske pretnje Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu su licemerne

21
0

 

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić komentarisala je predlog Hrvatske da preduzme mere protiv Crne Gore zbog Rezolucije o Jasenovcu, koju je Crna Gora usvojila prošlog petka.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je izjavio da Rezolucija o Jasenovcu šalje poruku o podelama unutar Hrvatske i da će Hrvatska reagovati na, kako je rekao, pokušaje “instrumentalizacije parlamentarne većine” radi narušavanja odnosa između Zagreba i Podgorice.

Brnabić je u emisiji **Hit Tvit** na Pinku izrazila svoje iznenađenje i nezadovoljstvo zbog hrvatskih pretnji Crnoj Gori, naglasivši da je to nepristojno s obzirom na to da su hrvatski zvaničnici prethodno bili kosponzori rezolucije o Srebrenici.

„Zanimljivo je da Hrvatska sada smatra da je Rezolucija o Jasenovcu neprijateljski čin, dok su sami podržavali slične inicijative“, rekla je Brnabić.

Ona je takođe istakla da je činjenica da u blizini Jasenovca još uvek postoji tabla sa natpisom „Za dom spremni“ veoma značajna i govori o nepromenjenom stanju stvari u vezi sa prošlošću.

Brnabić je zaključila da će biti interesantno videti kako će Hrvatska primeniti svoje pretnje i kako će se to uskladiti sa evropskim vrednostima na koje se poziva.

Izvor: Hit Tvit, Pink

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here