Početak Gradske vesti Brnabić: Spremna sam da pomognem direktorki Kanala 9, ali ne smem da...

Brnabić: Spremna sam da pomognem direktorki Kanala 9, ali ne smem da se mešam u sudske odluke

80
0

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas, povodom štrajka glađu direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović, da je spremna da pomogne i uvek i sa svakim razgovara gde god i kada god je potrebno, ukoliko na taj način može da doprinese rešavanju problema.

„Kao predsednica vlade trudim se da, u okviru ovlašćenja koja mi ustav i zakon daju, uvek kada je to moguće reagujem na svaku pritužbu građana. U vezi sa slučajem direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović spremna sam da pomognem i razgovaram, ali koliko sam upoznata njen zahtev je da sud donese presudu“, poručila je Brnabić.
Premijerka Srbije je ukazala da ni kao građanka, ni kao predstavnica izvršne vlasti ne sme i ne može da se meša u sudske odluke.
„Niti mogu da se mešam niti mogu da zauzimam strane, iznosim mišljenje ili na bilo koji način utičem na ishod sudskog postupka, budući da je sudska vlast u potpunosti samostalna i nezavisna u svom radu. Jedino što mogu da uradim je to što može i gospođa Maja Pavlović – da se nadam da što pre dođe do okončanja tog postupka“,istakla je u saopštenju premijerka Brnabić.
Brnabić je izrazila nadu da će direktorka novosadskog TV Kanala 9 prekinuti štrajk glađu i pozvala je da ne ugrožava svoje zdravlje.
Podsetimo, Maja Pavlović već jedanaest dana štrajkuje glađu zbog nagomilanih problema koji su nastali nečinjenjem državnih i pravosudnih organa. Njen lekar je juče saopštio da joj zdravlje može biti ugroženo. Kako navodi Pavlović, štrajk glađu neće prekidati dok se ne reše nagomilani problemi, koji ne muče samo TV Kanal 9, već i sve ostale lokalne i regionalne elektronske medije u Srbiji.
Autor: Tanjug, 021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here