Početak Gradske vesti Brod „Albatros“prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal

Brod „Albatros“prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal

180
0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu prisustvovali su otvaranju rekonstruisanog rečnog putničkog terminala koji je obnovila kompanija DP World Novi Sad. Kompanija, u čijem vlasništvu je luka Novi Sad, počela je rekonstrukciju putničkog terminala u martu ove godine i u njegovu obnovu uložila je 500 000 evra. Putnički terminal opremljen je mnogobrojnim sadržajima i potrebnom opremom za prihvat svih vrsta brodova. Zvanice su na događaj stigle brodom „Albatros“ koji je ujedno bio i prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal. U pitanju je brod-pušer iz flote DP World Novi Sad koji na brz, bezbedan i efikasan način dovodi i odvodi barže za utovar robe u i iz luke Novi Sad.

Pripremamo se da, posle Korone, vratimo grad u redovan ritam života i ovaj modernizovani pristan na Keju je nagoveštaj da ćemo uskoro ovde videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da uživaju u našem gradu i državi. Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde, a oni će u Novom Sadu uložiti 35 miliona evra, kako bi poboljšali kapacitet luke, i da bi se više robe izvozilo i uvozilo preko našeg grada. To je društveno odgovorna kompanija koja podržava sportske klubove, a želi i da bude partner u projektu Novi Sad Evropska prestonica kulture – naglasio je novosadski gradonačelnik Vučević.

Kako je rekao ministar Momirović, Novi Sad će tek dobiti svoje nove obrise kada budu izgrađeni novi mostovi i brza pruga.

Privatni investitori koji doprinose razvoju naše zemlje su investitori kakve želimo u Srbiji. Nije slučajno ova zemlja u zadnjim godinama doživela prosperitet, to je isključivo rezultat posvećenog i poštenog rada – istakao je Momirović.

Generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu najavio je da ta kompanija planira da od novosadske luke stvori jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava.

Luka će nas povezati sa Evropom i svetom, nudeći ogromne društveno-ekonomske koristi – zaključio je Klaudio Negreanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here