Početak Gradske vesti “Budi hrabra- pregledaj se” – Počinju besplatni ultrazvučni pregledi dojke za sve...

“Budi hrabra- pregledaj se” – Počinju besplatni ultrazvučni pregledi dojke za sve žene u Novom Sadu

31
0

Rak dojke čini vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, a oktobar je mesec međunarodne borbe protiv raka dojke. Tim povodom, udruženje „Žena uz ženu” organizuje karavan „Budi hrabra – pregledaj se” kako bi svim zainteresovanim ženama omogućili besplatne ultrazvučne preglede dojki.

Kroz razgovor sa eminentnim doktorima, žene će moći da se dodatno informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke. Kompanija Avon dala je podršku ovom projektu u vidu novčane donacije kako bi pomogla da se karavan organizuje. Prvi grad odakle karavan „Budi hrabra – pregledaj se” kreće je Novi Sad.

Karavan će početi danas, od 12.00 do 18.00 časova, na platou ispred tržnog centra Promenada. Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom tokom oktobra biće dostupna u gradovima širom Srbije svim ženama do 45. godine koje žele da obave preventivne preglede dojki i da informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Mobilna ordinacija za ultrazvučni pregled dojki „Budi hrabra – pregledaj se” će biti postavljena u Novom Sadu do utorka, 04. oktobra 2022. godine.

nsuzivo.rs, objektiv24

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here