Početak Uncategorized CAM – CENTAR ZA AFIRMACIJU VREDNOSTI MULTIKUTURNOG DRUŠTVA

CAM – CENTAR ZA AFIRMACIJU VREDNOSTI MULTIKUTURNOG DRUŠTVA

102
0

Projekat je sproveden u trajanju od pet meseci, ukupno je odobreno 180.000,00 dinara od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. 

 

Cilj projekta CENTAR ZA AFIRMACIJU VREDNOSTI MULTIKULTURNOG DRUŠTVA – Svrha CAM je zagovaranje različitosti tj. vrednosti u svakom segmentu našeg društva. CAM vrši promociju različitosti u kulturološkom, nacionalnom i religijskom smislu sa ciljem afirmacija vrednosti multikuturnog društva u kojem živimo. 

Različitosti danas nisu dovoljno dobro definisane i posmatraju se kao negativan aspekt društva. Jedan od ciljeva projekta je bio da doprinesemo razumevanju različitosti u pozitivnom smislu kako bi današnje društvo živelo u slozi, uprkos različitostima. Razumevanje je jedna od osobina koju želimo da probudimo u našem narodu, razumevanje da svako ima pravo na lagodan i pravičan život po pravilima koje oni definišu a koja su u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje.

 

Centrom rukovode Udruženje Irig moj grad i Kancelarija za mlade Opštine Irig. Korisnici centra su mladi sa teritorije Opštine Irig, učenici Srednje Stručne Škole Borislav Mihajlović Mihiz kao i inostrani državljani koji volontiraju u našoj lokalnoj zajednici na EVS projektima u okviru ERASMUS + programa.

Rezultati projekta su:
• Rekonstruisan prostor
• Otvoren CAM – centar
• Opremljene prostorije i sala
• Sprovedene tematske radionice – 10 učesnika je osnaženo za razumevanje različitih kultura

  • Evaluacija

 

Izvor: objektiv24