Četvrti Autonomni Festival Žena: Fokus na „Medijima i nasilju nad ženama“

U petak i subotu, 24. i 25. novembra, održaće se četvrti Autonomni Festival Žena – AFŽ u knjižari „Bulevar Books“. Ovogodišnji festival posvećen je temi „Mediji i nasilje nad ženama“, označavajući početak 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Festival će uključivati umetničke, dramske i muzičke programe, kao i diskusije o važnim temama koje se tiču ženskih prava. Cilj je povezivanje žena, podizanje svesti o štetnim praksama u društvu i promocija ravnopravnosti.

Program Festivala:

24. novembar – Petak:

• 18 časova – Otvaranje Festivala i predstavljanje AFŽ saveznica
• 18.30 – Tribina „Nasilje posle nasilja – institucije, mediji, javnost“; Učesnice: Biljana Srbljanović, Tanja Ignjatović, Iva Parađanin; Moderatorka: Tamara Srijemac
• 21 sat – AFŽ Koncert: Eva Braun u akustičnom izvođenju Vasketa i Alberta

25. novembar – Subota:

• 17.30 sati – Dekonstrukcija rodnih stereotipa sa dr Nadom Padejski Šekerović
• 19 časova – Tribina „Internet kao prostor za žensko oslobođenje“; Učesnice: Branislava Antović Aleksić, Hristina Cvetinčanin Knežević, Milica Veljković, Lana Nikolić; Moderatorka: Milica Kravić Aksamit
• 21 h – Monodrama „Mrzim pozorište“ – Milena Minja Bogavac

Posetioci će takođe moći da posete AFŽ mini bazar od 18 časova, gde će biti izloženi i dostupni za kupovinu radovi različitih umetnica i kreativki.

Festival je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, uključujući i granu tog sindikata za kulturu, umetnost i medije GSKUM. Ulaz na festival je besplatan, a mesta za koncert i monodramu su već popunjena.