Početak Gradske vesti Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SRJ

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SRJ

22
0

Dan sećanja na žrtve NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju obeležen je komemorativnim skupovima širom zemlje. U činu poštovanja prema žrtvama, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, položio je vence kraj spomenika žrtvama ratova 1990–2000. u Kuršumliji i spomen-obeležja u čast poginulih pripadnika Vojske Jugoslavije u kasarni „Toplički ustanak“.

General Mojsilović istakao je ponos vojske u čuvanju sećanja na sve koji su stradali braneći otadžbinu tokom agresije. U istom duhu, zamenik načelnika Generalštaba, general-potpukovnik Želimir Glišović, položio je venac kraj spomen-obeležja desetaru Bobanu Nedejkoviću u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju.

Ceremoniji svečanog otkrivanja spomen-ploče novim kosovskim junacima u kripti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu i centralnoj državnoj komemorativnoj manifestaciji u Prokuplju prisustvovali su ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Mojsilović, sa članovima svojih kolegijuma.

Pripradnici Vojske Srbije su uzeli učešće u komemorativnim aktivnostima širom zemlje koje su organizovali gradovi, opštine, boračke i druge organizacije koje neguju vojničke tradicije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here