Početak Gradske vesti Danas počinju 24. Zimske olimpijske igre – poznati glumac na svečanom otvaranju

Danas počinju 24. Zimske olimpijske igre – poznati glumac na svečanom otvaranju

33
0

Olimpijski plamen će tradicionalno biti upaljen na kraju svečanog otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara! Na putu do čuvenog stadiona „Ptičje gnezdo” baklja je prošla kroz Kineski zid. Među nosiocima bili su i osvajač zlatne medalje u stonom tenisu Ma Long, ali i poznati glumac Džeki Čen.

Srbiju će na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu predstavljati alpski skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, koji iza sebe imaju već nekoliko nastupa na Zimskim olimmpijskim igrama.

Nevena Ignjatović je bila 14. u alpskoj kombinaciji na prethodnim Igrama u Pjongčangu 2018, a nastupila je i u Vankuveru 2010, odnosno, Sočiju 2014.

Marko Vukićević je naš najbolji alpski skijaš, prvi put je Srbiju na ZOI predstavljao 2014. godine u Sočiju, učestvovao je i četiri godine kasnije u Južnoj Koreji, gde je zauzeo 25. mesto u kombinaciji.

Osim toga, naš stostruki državni prvak u skijanju i snoubordu i nekadašnji direktor Ski centra Kopaonik, Jurica Stanković, predstaviće se kao trener kineske reprezentacije u snoubordu na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama…

Foto: cnsphoto / via REUTERS

Novi Sad, 4. februar 2022. godine

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here