Početak Gradske vesti Danas sunčano i tropski toplo vreme u Srbiji

Danas sunčano i tropski toplo vreme u Srbiji

11
0
Thermometer Sun 40 Degres. Hot summer day. High Summer temperatures

Danas sunčano i veoma toplo vreme u Srbiji

Srbija će danas biti pod uticajem sunčanog i tropski toplog vremena, što će biti prijatno za ljubitelje leta, ali izazovno za one koji teže podnose visoke temperature. Celodnevna prognoza predviđa izuzetno tople uslove, uz slab i promenljiv vetar koji neće značajno uticati na osećaj temperature.

Jutarnje temperature će se kretati od 17 do 25 stepeni Celzijusovih, donoseći prijatnu svežinu u ranim jutarnjim satima. Tokom dana, temperature će se kretati između 36 i 40 stepeni Celzijusovih.

Novi Sad, Ćuprija i Smederevska Palanka su najtopliji gradovi u Srbiji danas, sa zabeleženih 37 stepeni Celzijusa u 14 časova.

Slede Beograd, Palić, Sombor, Kikinda, Kruševac, Niš, Leskovac i Zaječar sa 36 stepeni, dok je u Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu i Dimitrovgradu izmereno 35 stepeni Celzijusovih, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Toplotni talas koji će trajati do kraja sedmice doneće maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni Celzijusovih širom Srbije. U Beogradu se očekuje da temperature dostignu između 37 i 40 stepeni Celzijusovih.

U većini gradskih sredina očekuju se tropske noći. Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina, a velika je verovatnoća da će se ovakvi uslovi nastaviti i početkom naredne nedelje. Zbog ovako visokih temperatura, preporučuje se unos dovoljno tečnosti kako bi se sprečila dehidracija, te izbegavanje boravka na otvorenom između 12 i 16 časova, kada su temperature najviše i sunčevo zračenje najintenzivnije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here