Danica Crnogorčević oduševila Novosadsku publiku

Umetnica i pevačica duhovne i etno muzike, Danica Crnogorčević, priredila je kulturno-umetnički muzički spektakl u Novom Sadu. Ovaj događaj, koji se održao na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, privukao je pažnju publike već drugi dan zaredom. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a pesme poput „Crven cvete“, „Veseli se srpski rode“, „Karanfil se na put sprema“, „Tamo daleko“ su oduševile prisutne.

Uz podršku ansambla „Naš način“ i Kulturno-umetničkog društva „Sloboda“ iz Rumenke, Danica Crnogorčević je još jednom očarala Novosađane. U saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, izabrala je četiri devojčice u dobu od 12 do 18 godina koje su postigle značajne rezultate na takmičenjima u pevanju etno muzike. Dunja Rakić, Elena Crnomarković, Jana Crnomarković i Anastasija Demetrak su se istakle svojim nastupima na oba koncerta u Srpskom narodnom pozorištu.

Uz pratnju tamburaškog sastava Radio-televizije Vojvodine, Danica Crnogorčević je izvodila i dve vojvođanske kompozicije – „Tiho noći“ i „Ko te ima, taj te nema“.

Interpretacija rodoljubive, tradicionalne, etno i duhovne muzike Danice Crnogorčević uživa veliku popularnost u regionu. Ovom spektakularnom koncertu u Novom Sadu, umetnica je još jednom istakla poruku da bi nad svima nama trebala stajati vrhunska ljubav, bez obzira na nacionalnost.