Početak Gradske vesti Danubius Food Planet: Danas će nam se predstaviti Jermenija

Danubius Food Planet: Danas će nam se predstaviti Jermenija

30
0

Juče su na “Danubius Food Planetu” kuvale “The Frajle“. Na meniju su bili penne bolonjeze i pita od jabuka. Frajle su napravile sjajnu atmosferu, podelile sa prisutnima šta najviše vole da jedu, a šta najviše da kuvaju, koja od njih je najbolja kuvarica, ali i da umeju da zaplaču uz dobru pesmu, a ne samo kad seku luk.
 
Frajle su i zapevale sa Novosađanima svoje najveće hitove, sve to dok se pekla pita od jabuka.
 
Novosađani su bili veoma zadovoljni kulinarskim umećem čuvenih Novosađanki, a nakon toga usledilo je fotografisanje sa obožavateljima.

 

S obzirom da je na meniju juče bila i portugalska kuhinja, Novosađani su se zasladili sa palačinkama sa ukusom mohita, a za posluženje je bio zadužen restoran “Sokače”.

Danas od 18h posetite Spomen-zbirku Pavla Beljanskog gde će održati kustosko tumačenje dela “Doručak na travi” Save Šumanovića. Ulaz je besplatan.

Takođe od 18h, na Trgu slobode će nam se predstaviti Jermenija. Domaćin će biti počasni konzul Jermenije, Predrag Tomić, a uživaćemo u jermenskim tradicionalnim specijalitetima.

Dobrodošli na Trg slobode i “Danubius Food Planet”.

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Od 11. maja do 3. juna u okviru “Danubius Food Planeta” predstaviće se 23 zemlje sveta svojom tradicionalnom hranom, muzikom i kulturom. Svakog dana od 18 časova, Novosađani i gosti Novog Sada, imaće priliku da besplatno degustiraju tradicionalne specijalitete iz svih krajeva sveta. Njihove ekselencije, ambasadori iz 23 zemlje sveta i njihovi cenjeni kuvari pripremaće svoja tradicionalna jela u Gorenje kuhinji koristeći i njihova posuđa. Ovogodišnji izbor pao je na kuhinju Selena koja osvoja elegancijom, kvalitetom i modernim dizajnom, a ukoliko vam se dopada ova kuhinja ili uživate u opremanju svog doma obavezno posetite i Gorenje Studio na Bulevaru Vojvode Stepe 38 ili preostalih 15 raspoloživih lokacija širom Srbije.

Kuvarima ambasada pomažu studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Osim glavnog programa, biće organizovana i dobrotvorna prodaja kolača za Dom u Veterniku, pravljenje cezar salate za Ginisa, akcijska prodaja kulinarskih knjiga i kuvara, tura “stare novosadske kafane”, Dog show, organizovana poseta vinariji, kao i aktivnosti u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da kupe različite suvenire, rukotvorine, hranu i poklone u autentičnim drvenim kućicama, fotografišu se sa impozantnim kuglofom, a najmlađi provozaju karuselom.

“Danubius Food Planet” organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: Danubius, Gorenje i Heineken Srbija. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here