Početak Gradske vesti Dečija nedelja od 1. do 7. oktobra

Dečija nedelja od 1. do 7. oktobra

37
0

Povodom Dečje nedelje Gradska biblioteka u Novom Sadu omogućuje upis dece sa popustom od 50%, tako da će u ovom periodu članarina iznositi 150 dinara i važiće godinu dana od dana upisa.

Povodom održavanja Dečije nedelje na konferenciji za novinare obratio se član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić.

“Stvaranje uslova za bezbrižno odrastanje dece, u zdravom i bezbednom okruženju bez bilo kakvog oblika nasilja zajednički je cilj svih nas, i društva u celini. Značaj manifestacije se takođe ogleda i na usmeravanju pažnje javnosti na prava i potrebe dece, ukazujući na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava”, rekao je Tihomir Nikolić.

Načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Vera Grkavac je dodala da svake godine Vlada Republike Srbije donosi Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja Dečije nedelje, a 60% sredstava od prodaje vrednosnih markica koristi se za realizaciju aktivnosti na opštinskom nivou.

U ime Udruženja Život kao inspiracija Ljiljana Maširević je naglasila da decu, njihove roditelje i sve ostale zainteresovane očekuje bogat program koji započinje otvaranjem manifestacije u Studiju M u ponedeljak u 18 časova besplatnim koncertom sa preko 150 učesnika različitih uzrasta.

“Ove godine kao novinu, uveli smo u Program i radionicu nenasilne komunikacije namenjenu predškolcima. Pored toga, tu su i brojne aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilja u školama. Kao i svake godine biće izvedene i mnoge pozorišne predstave, predviđene su i kreativne radionice otvorenog tipa, a svi sadržaji su besplatni”, rekla je Ljiljana Maširević. Ona je takođe dodala da je zatvaranje Dečije nedelje predviđeno u nedelju 7. oktobra u 12 časova u dvorcu Eđšeg koncertom “S muzikom se lepše živi” u izvedbi Udruženja Družiciranje – muziciranje.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here