Delegacija AP Vojvodine sastala se s predsednikom Privredne komore Tunisa

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević na kraju radne posete Tunisu, razgovarao je sa predsednikom Privredne komore Tunisa Munirom Moakharom i Nabilom Arfavijem, direktorom direkcije za saranju sa Evropom u Ministrastvu trgovine.

Na sastanku je istaknuto da je mnogo prostora za saradnju, što je i definisano dogovorom prilikom posete predstavnika Privredne komore Tunisa Privrednoj komori Vojvodine 2019. godine.

Sekretar Ivanišević je istakao da je ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između Republike Srbije i Tunisa za prva tri meseca ostvarena u vrednosti od 17, 6 miliona evra što je za 86, 7 % više u odnosu na prethodnu godinu.

Što se tiče AP Vojvodine postoji 95 privrednih subjekata koji posluju sa Tunisom, od kojih je veći broj onih koji iz Tunisa uvoze.

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom pozvao predsednika Privredne komore Tunisa da poseti Novi Sad.

Posle perioda kovida i otvaranja mogućnosti za održavanje sastanaka i poslovnih foruma neophodno je da povežemo kompanije i privrednike naših zemalja, istakao je predsednik Privredne komore Tunisa, dodavši da je na nama da napravimo dobar privredni ambijent i mogućnost da se naši privrednici predstave na jednom i drugom tržištu.

Sastanku su prisustvovali šef kabineta predsednika Pokrajinske vlade Tatijana Đukanović, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić i Savo Đurica, otpravnik poslova u ambasadi Repubike Srbije u Tunisu.

Novi Sad, 28. maj 2022. godine