Početak Gradske vesti Deset godina projekta “Svim srcem za osmeh deteta”: Deca s Kosova i...

Deset godina projekta “Svim srcem za osmeh deteta”: Deca s Kosova i Metohije u poseti Novom Sadu

16
0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić, prisustvovao je obeležavanju desete godišnjice projekta „Svim srcem za osmeh deteta“ Udruženja građana „Novi Sad“. U okviru jubilarnog projekta, osamdesetoro dece s Kosova i Metohije posetiće značajne lokacije Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Beograda i Fruške gore.

Gradonačelnik Milan Đurić istakao je da je cilj projekta omogućiti učenicima sa Kosova i Metohije iskustvo dobrodošlice i odlazak s osmehom na licu.

Želja nam je da se učenici sa Kosova i Metohije osećaju dobrodošlo u svakom trenutku svog boravka, a da odavde odu sa osmehom na licu. To i jeste cilj – njihov osmeh, jer šta je lepše i veličanstvenije od iskrenog dečjeg osmeha koji pleni i obasjava našu svakodnevicu. Tokom pet dana, učenici iz sedam mesta sa Kosova i Metohije će se družiti sa svojim domaćinima iz Novog Sada, učenicima četiri novosadske osnovne škole – Svetozar Marković Toza, Dositej Obradović, Dušan Radović i Žarko Zrenjanin. Čestitamo Udruženju građana ‘Novi Sad’ na jubileju, a Grad Novi Sad nastaviće da podržava projekat ‘Svim srcem za osmeh deteta”– rekao je gradonačelnik Đurić.

Direktor škole sa Kosova i Metohije, Čedomir Nikolić, zahvalio se Novom Sadu na podršci projektu, istakavši važnost povezivanja i upoznavanja sa lepotama tog dela Srbije. Deca su uživala u predstavi „Ksenija i lovac“ u Pozorištu mladih, a Grad Novi Sad je poklonio projektore kao doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja škola sa Kosova i Metohije. Ovim gestom grad želi podržati rad Udruženja građana „Novi Sad“ i nastaviti podršku projektu „Svim srcem za osmeh deteta“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here