Dina Vučinić: Marinika Tepić treba da napusti politiku i da se posveti pisanju naučno-fantastičnih romana

Dina Vučinić, članica Gradskog veća Novog Sada za obrazovanje pozvala je Mariniku Tepić, potpredsednicu stranke Dragana Đilasa, da napusti politiku i posveti se pisanju naučno fantastičnih romana.
„Kao odgovorni ljudi, koji javnu funkciju obavljaju u interesu građana Novog Sada,
pozivamo policiju i tužilaštvo da po hitnom postupku provere da li je tačan ijedan navod
Marinke Tepić. Takođe, tražimo da istražni organi nakon sprovedene istrage o njenim
rezultatima obaveste javnost Novog Sada i Srbije. Mi u gradskoj vlasti smatramo da
Novosađani imaju pravo da znaju ko govori istinu a ko ih obmanjuje i laže, a ko radi u
njihovom interesu i u interesu njihove dece. I, zato je važno da tužilaštvo, policija i svi drugi istražni organi u što kraćem roku utvrde činjenično stanje i o njemu obaveste javnost“
rekla je ona
A zatim se nadovezala: „Pošto ceo Novi Sad, i cela Srbija znaju da je sve što Marinika Tepić izgovori plod čiste zle namere, manipulacije i laži, smišljenih radi ličnog interesa nje i njenih partijskih drugova, očekujem da se, ukoliko za to bude imala hraborsti izvini građanima Novog Sada, i podnese ostavku na sve političke funkcije, ali i da kao osvedočeni lažov napusti političku scenu Srbije i posveti se pisanju naučno fantastičnih romana. Očigledno je da svoj talenat za smišljanje i plasiranje izmišljotina nepotebno traći na pogrešan način. Politika je zanimanje koje zahteva odgovornost, pouzdanost i posvećenost istini. A Marinika Tepić, njen predsednik Đilas, i stranka kojoj pripadaju su sve suprotno od toga. I to im jasno pokazuju građani na izborima već devet godina“.