Početak Gradske vesti DIREKTOR KULTURNOG CENTRA: „Podizati mlade na Vuku i Njegošu, a ne na...

DIREKTOR KULTURNOG CENTRA: „Podizati mlade na Vuku i Njegošu, a ne na rijalitijima“

41
0

 

Panaotović je istakao da slavu naše zemlje svetom mogu proneti Pekić, Njegoš, Kusturica i Ivana Španović, a da to nikako ne mogu učiniti pseudo zvezde iz domena lake i jeftine zabave! Korporativni mediji takmiče se u rejtinzima i interesuje ih samo novac, veli on, i zato je na državnim medijima i javnim servisima važan zadatak podizanje kulture, informisanosti i civilizovanosti građanstva.

Foto: KCNS

Govoreći o rezultatima Kulturnog centra Novog Sada, Panaotović je istakao da su u poslednje tri godine u KCNS-u boravili i nagrade primili dvojica nobelovaca i jedan koji je to trebalo da bude, misleći na Pamuka, Ljosu i Handkea. Yotube kanal KCNS-a već nekoliko meseci beleži oko 80.000 gledalaca na mesečnom nivou, a najgledaniji je program tribina i predavanja koja se prate u 160 zemalja sveta.

Na pitanje autora emisije koji izazovi Srbiju očekuju u dolazećoj godini, Panaotović je rekao da su to najpre spoljnopolitička iskušenja. On je naglasio da Srbija vodi odličnu spoljnu politiku čiji je najsvežiji ilustrativan primer poseta predsednika Vučića Moskvi i prijem kod Vladimira Putina uz najviše počasti. Panaotović je rekao da će najveći spoljni pritisci biti u smeru priznavanja nezavisnosti Kosova, ali da državna politika treba da ostane na sadašnjim pozicijama i da ne treba priznavati nezavisnost KiM.

Izvor: NSuzivo.rs