Đaci Poljoprivredne škole sa Kosova i Metohije u poseti Poljoprivrednom sajmu

Učenici i profesori Poljoprivredne škole s domom učenika Priština – Lešak, zajedno sa poljoprivrednicima iz opštine Leposavić, posetili su 90. Međunarodni poljoprivredni sajam.

„Kancelarija posebnu pažnju posvećuje poljoprivrednom sektoru a kroz subvencije koje plasiramo na Kosovo i Metohiju omogućavamo poljoprivrednim proizvođačima da rade i žive od svoga rada“, istakao je zamenik direktora Kancelarije Veselin Kočanović.

„Posebno vodimo računa da prednost imaju mladi od 18 do 40 godina, ali i da podstaknemo žensko preduzetništvo, kako bismo stvorili uslove mladima da ostanu na Kosovu i Metohiji. Želja nam je da oni ne samo ostanu na svojim ognjištima, nego da postižu dobre rezultate u poslu kojim se bave i zahvaljujući svojem radu ostanu na svojoj zemlji. Đaci i poljoprivrednici na ovoj manifestaciji imaju priliku da vide domaće i strane novitete, i nadam se da će poseta uticati i na decu da još više zavole ono što rade“, dodao je Kočanović.

Prema rečima direktora Poljoprivredne škole Bojana Ignjatovića dolazak na Sajam svima mnogo znači, budući da se na njemu mnogo toga može videti i naučiti, a potom i primeniti u poljoprivrednoj proizvodnji.

„Naša škola jeste koncipirana da bude nosilac razvoja poljoprivrede u našem kraju kao i okruženju jer mi smo sa severa Kosova i Metohije, a gravitiramo prema Raškom okrugu, odakle nam i dolaze đaci. Znate, poljoprivreda nije kao nekad, u radu se primenjuje sve savremenija tehnologija i moramo biti u toku kako bismo mogli biti konkurentni“, rekao je Ignjatović.