Početak Gradske vesti Dobitnik Februarske nagrade predao poklone Sigurnoj ženskoj kući

Dobitnik Februarske nagrade predao poklone Sigurnoj ženskoj kući

37
0

Novčani deo nagrade, dr Vejnović je namenio ovoj ustanovi, a prema njihovim željama obezbeđene su stvari koje će im olakšati svakodnevno funkcionisanje. Tako su za Sigurnu žensku kuću nabavljeni zamrzivač, mikrotalasna pećnica, aspirator, digitalni merač krvnog pritiska, inhalator za decu, dvoje dečjih kolica i druge potrepštine.
 
– Današnji dan u Betaniji nam je počeo sa poklonima, jer su sve naše pacijentkinje dobile od MZ „Narodni heroji“ na poklon ruže, kao i sve zaposlene žene na našoj klinici. Kada sam primio Februarsku nagradu, istakao sam da je to nagrada celog kolektiva, odnosno svih onih stručnjaka koji su preko 30 godina moje prakse pomogli da na svet dođe jedan ceo grad Novi Sad, koji je u ono vreme imao oko 100.000 stanovnika. Novčani deo nagrade sam želeo da usmerim ka Sigurnoj ženskoj kući, pre svega kao znak poštovanja. To je jedan podstrek za sve žene koje se bore da budu ravnopravne u našem društvu, a poklon je samo sitnica koja simbolizuje dobru volju i humanost – rekao je dr Vejnović.
 
Direktorica Centra za socijalni rad Dobrila Čačija i rukovodilac Sigurne ženske kuće Nada Padejski-Šekerović naglasile su da je od velikog značaja skretanje pažnje na problem nasilja nad ženama 365 dana u godini i da se ta borba mora odvijati postojano i snažno.
 
Photo: Grad Novi Sad
Autor: 021.rs
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here