Početak Gradske vesti Dobrovoljni davaoci krvi na prijemu u Gradskoj kući

Dobrovoljni davaoci krvi na prijemu u Gradskoj kući

4
0

Član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić primio je danas u Gradskoj kući zaposlene u gradskim upravama i organima Grada Novog Sada koji su 10, 20, 35 puta i više dobrovoljno dali krv, a prijemu su prisustvovali i predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik dr Bratoljub Brkljača i sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić.

Član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić je izrazio zadovoljstvo što je davalaštvo krvi u kolektivu organa Grada na visokom nivou.

„Na našim akcijama, godišnje, u proseku se sakupi između 150 i 200 jedinica krvi, a pored toga naši zaposleni odlaze i u Zavod za transfuziju krvi gde daju krv, plazmu i trombocite. Prepoznajemo njihovu humanost i drago mi je što su svesni da su situacije u kojima su ljudski životi ugroženi svakodnevne i da smo mi ti koji možemo da im pomognemo. Ovo je prilika da im se zahvalimo, ali i da motivišemo nove davaoce i skrenemo pažnju javnosti na važnost dobrovoljnog davalaštva krvi“, izjavio je dr Dragan Stajić.

Onima koji su 35 puta dali krv dodeljena su priznanja, a ostalima su uručene zahvalnice za izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čoveku.

Novi Sad, 24. april 2023. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here