Početak Gradske vesti Dom zdravlja „Novi Sad“ otvorio liniju za psihološku pomoć

Dom zdravlja „Novi Sad“ otvorio liniju za psihološku pomoć

18
0

Podsećamo građane da je Dom zdravlja „Novi Sad“ od 27. marta otvorio liniju za psihološku pomoć, dostupnu svakog radnog dana od 7:00 do 20:00 časova, za sve građane koji žele da razgovaraju, izraze svoje probleme i potraže pomoć.

Broj telefona na koji mogu pozvati je: 021/4879-021.

Ova linija pruža širok spektar psihološke podrške, uključujući procenu rizika od suicida i stanja akutne krize izazvane poslovnim problemima, stresom ili problemima u svakodnevnim odnosima s ljudima, sve iz anksioznog i depresivnog spektra.

Kada je reč o suicidalnim mislima, procenjuje se koliko često osoba ima takve misli, kakve su to misli i koje emocije ih prate. Takođe se istražuje da li osoba ima plan kako, kada i gde bi izvršila takvu nameru, kao i mišljenje o reakcijama drugih.

Osim toga, procenjuje se da li osoba ima samo suicidalne misli i ideje, ili postoji detaljan plan za sprovođenje te namere u delo. Osoba ima priliku da sa nekim sagleda svoje stanje iz svih uglova, uz poštovanje i slušanje.

Ova linija pruža ljudima mogućnost da otvoreno razgovaraju o svom stanju, uz mogućnost pružanja podrške od strane drugih stručnih lica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here