Početak Gradske vesti Dom zdravlja “Novi Sad” realizuje projekat ”Edukacija za prvu pomoć kod odojčadi...

Dom zdravlja “Novi Sad” realizuje projekat ”Edukacija za prvu pomoć kod odojčadi i dece”

78
0

U saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo, Dom zdravlja „Novi Sad“ nastavlja s sprovođenjem projekta „Edukacija za prvu pomoć kod odojčadi i dece“ i ove godine.

Ovaj program obuhvata 14 radionica koje su namenjene budućim roditeljima. Tematski, obrađuju situacije u kojima je neophodno pružiti prvu pomoć, poput trovanja, gušenja, opekotina, dehidratacije, povraćanja, osipa, povišene telesne temperature, padova, alergijskih reakcija, pa čak i febrilnih konvulzija. Takođe, biće obuhvaćena i sva ostala hitna stanja koja se mogu javiti kod odojčadi.

Ove radionice su namenjene trudnicama koje se nalaze u osmom i devetom mesecu trudnoće, kao i njihovim partnerima koji žive na teritoriji Grada Novog Sada, a pohađaju Školu za trudnice koju organizuje Dom zdravlja.

Cilj ovog projekta je pružiti roditeljima osnovna znanja o hitnoj medicinskoj pomoći koja su specifična za odojčad. Na taj način se želi osnažiti roditeljska sigurnost u prepoznavanju i reagovanju u slučaju hitnih situacija.

Predavači na ovim radionicama su stručnjaci iz oblasti pedijatrije, visoko strukovne medicine i fizioterapije.

Predavanja se održavaju u prostorijama Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja na adresi Almaška 4, i to u sledećim terminima:

– 18.10.2023. godine u 17:00 i 18:00 časova
– 30.10.2023. godine u 17:00, 18:00 i 19:00 časova
– 03.11.2023. godine u 08:00 i 19.00 časova

Ovaj projekat ima za cilj ne samo edukaciju roditelja o pravilnom pristupu u hitnim situacijama, već i upoznavanje sa karakteristikama i simptomima specifičnim za povrede kod odojčadi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here