Dom zdravlja „Novi Sad“ poziva građane na preventivne preglede

U nedelju, 15. oktobra 2023. godine, Dom zdravlja „Novi Sad“ pridružuje se nacionalnoj akciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koja obuhvata oko 150 zdravstvenih ustanova širom zemlje. Pregledi će biti dostupni od 08:00 do 16:00 časova, s ciljem rane detekcije i prevencije različitih zdravstvenih problema.

U prostorijama na Limanu IV, žene starije od 40 godina imaće mogućnost da obave ultrazvučni pregled dojke, dok će muškarci stariji od 49 godina imati priliku za uzorkovanje za PSA test koji je ključan za rano prepoznavanje karcinoma prostate.

Pacijenti koji budu imali sumnje na prisustvo određene bolesti biće upućeni na dodatne dijagnostičke procedure. Bitno je napomenuti da nije potrebna zdravstvena knjižica za ove preglede.

S obzirom na očekivan veliki broj građana koji će se odazvati akciji, biće obezbeđeni redni brojevi kako bi se smanjilo vreme čekanja.

Naglašavamo građanima da je obavezno nošenje zaštitne maske u skladu sa važećim merama i preporukama zaštite javnog zdravlja.

Ova inicijativa ima za cilj unapređenje zdravlja stanovništva i podizanje svesti o važnosti redovnih pregleda.