Doneto rešenje o dodeli 11 miliona Opštoj bolnici Kikinda

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Opštoj bolnici Kikinda usmeri 11 miliona dinara za nabavku nameštaja i opreme za ambulante, čekaonice, lekarske i sestrinske sobe.

Rekonstrukcija objekta je u završnoj fazi, a radove su finansirali Ministarstvo za javna ulaganja Vlade Srbije i Grad Kikinda, a da bi objekat bio kompletno opremljen i stavljen u funkciju, neophodna je nabavka opreme za koju je Pokrajinska vlada obezbedila sredstva.

Doneto je i rešenje da se Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture usmeri 16 miliona dinara za završne radove na ikonostasu Crkve Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, dok je za realizaciju druge faze kompletne rekonstrukcije i konzervacije enterijera i unutrašnjosti u Crkvi Svetog Jurja u Petrovaradinu izdvojeno 7,9 miliona dinara.

Za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić opredeljeno je 11 miliona dinara, a sredstva su usmerena preduzeću „Park Palić“. Realizacija ovog projekta izuzetno je važna za unapređenje turističke infrastrukture i doprinela bi stvaranju uslova za organizovanje brojnih sportsko-rekreativnih, zabavnih i drugih manifestacija.

Pokrajinska vlada je razrešila dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta Aleksandra Stankova. Za vršioca dužnosti upravnika, na period do godinu dana, imenovan je prof. dr Zoran Đerić.