Početak Gradske vesti Dramski skeč na Trgu slobode-Dani evropske baštine 2019

Dramski skeč na Trgu slobode-Dani evropske baštine 2019

38
0

U okviru Manifestacije Dani evropske baštine 2019. grupa učenika novosadskih srednjih škola u nedelju, 15. septembra u 18 časova na Trgu slobode održaće duhoviti dramski skeč pod nazivom KULtura kroz Novi Sad, i na svoj način oživeti prepoznatljive novosadske lokacije.

Novosadski srednjoškolci su ovaj performans prvi put predstavili publici u junu 2019. godine kao deo promocije svog vodiča KULtura kroz Novi Sad koji je nastao kao rezultat istoimenog projekta Galerije Matice srpske, Pozorišta mladih i Arhiva Vojvodine. Pored toga što će publika imati priliku da ponovo vidi ovaj duhoviti performans, prisutnima će biti podeljeni vodiči KULtura kroz Novi Sad.

U skladu sa ovogodišnjom temom manifestacije Dani evropske baštine 2019. “Umetnost i zabava”, mladi će demonstrirati na koji način su se oni kroz zabavu bavili temom kulture i kulturnog nasleđa njihovog grada. Tragajući za odgovorom na pitanje šta njihov grad čini jedinstvenim na mapi Evrope, odlučili su da kroz izradu vodiča i izvođenje performansa pošalju poruku turistima koji dolaze u naš grad, ali i sugrađanima koji žele da se podsete zbog čega je Novi Sad, poznat i kao “Srpska Atina”, zaslužio da ponese titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here